Våra kunder

Praktisk Medicin

Att jobba inom vården idag kräver att du ständigt är uppdaterad, har bred kunskap och håller ett högt tempo. Det publiceras 15 miljoner medicinska artiklar per år i mer än 5000 medicinska tidskrifter.

Att hinna med att hitta och tillgodogöra sig all ny medicinsk information är en utmaning för läkare och vårdpersonal. För att vara framgångsrik i sin gärning krävs en välavvägd kombination av klinisk erfarenhet, vetenskapligt underlag, adekvata resurser och hänsynstagande till patientens behov och önskemål. Därutöver behövs också en god medicinsk etik och en förståelse för att patienter ofta söker för en upplevd ohälsa och inte alltid för en specifik sjukdom. Samtliga perspektiv behövs, men kan inte sällan vara påtagligt utmanande i den klinisk vardagen.

Praktisk Medicin är ett försök att hjälpa läkare och sjuksköterskor en bra bit på vägen. Detta genom att på ett strukturerat sätt redogöra för ett tillämpbart och relevant beslutsstöd för ett stort antal diagnoser under rubriker som Symtom, Status, Differentialdiagnoser, Utredning, Behandling med flera. Materialet är sammanställt, under flera års tid, av ett stort antal läkarkollegor. PM Praktisk Medicin är ingen digital medicinsk lärobok utan ska mer ses som en ”Kom-Ihåg-Lista”; ett kompendium till snabb och relevant hjälp för oss i vården.

Praktisk Medicin – lång klinisk erfarenhet

1976 skapade allmänläkaren Bertil Flöistrup boken PM Praktisk Medicin. Senare på 1990-talet tog allmänläkarna Mikael Sahlqvist, Lars-Olof Medin och Olle Lyngstam över och har uppdaterat och byggt på både boken och startat hemsidan PraktiskMedicin.se. Från 2017 har Add Health Media, en stark aktör inom hälsa och medicin, tagit över stafettpinnen för att fortsätta utveckla och uppdatera Praktisk Medicin.

DOKTORN.com

DOKTORN.com är en av landets största sajter inom hälsa, medicin och välbefinnande.

Sajten har hög trovärdighet och är en naturlig kanal för den som är intresserad av att hitta kunskap om olika sjukdomar samt läsa mer om hälsa och välbefinnande. Det finns även lokala sajter i Danmark, Norge och Finland.

Hooks Herrgård

Sedan 1963 hälsar Familjen Edberg dig välkommen till denna rofyllda oas, ett par mil söder om Jönköping.

Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar. Här upplever du vacker natur, god mat och dryck, spa & fitness, golf på två golfbanor och konferens i moderna konferenslokaler. Oavsett om du kommer hit för att spela golf, avnjuta en avkopplande spaweekend, anordna en fest eller konferens kan vi lova en familjär och trivsam atmosfär.

EyeCenter

På EyeCenter samlas ledande specialister – ögonläkare, optiker och skelningsspecialister på samma mottagning.

Vår långa erfarenhet och stora intresse för den senaste forskningen på ögonområdet gör att du som kund och patient kan känna dig trygg med att du får den hjälp du behöver av de allra bästa specialisterna. Och det på ett och samma ställe! Idag upplever många människor besvär med ögonen och synen. Det kan handla om irriterade och torra ögon eller huvudvärk och trötthet. Fler och fler, inte minst barn och unga, har även problem som kan kopplas till det ökande användandet av smartphones och läsplattor. Vår samlade expertis hjälper dig att komma till rätta med detta.

StureOptikern

StureOptikern är marknadsledande optiker/retailer inom premiumsegmentet.

StureOptikern representerar internationella varumärken med högsta kvalitetstänk och representerar marknadens bästa optiker inhouse. Vi har nära samarbeten med ledande specialister och ögonläkare i branschen.